Mikä on luovuusharjoitus?

Luovuusharjoitus on kekseliäs yritys, joka keskittyy luovien taitojen, kuten ongelmanratkaisun, kommunikoinnin ja innovaation, kehittämiseen sen sijaan, että kehitettäisiin tiettyä luovaa kykyä, kuten maalaamista tai tanssia. Luovuusharjoitukset voivat olla multimodaalisia, joissa käytetään paperia ja kynää, rakennusmateriaaleja, löytötavaroita tai mitä tahansa muita esineitä uusien ideoiden keksimiseen ja luovan ajattelun laajentamiseen.

Nämä harjoitukset ovat hyödyllisiä ryhmille ryhmän yhteenkuuluvuuden ja luovuuden parantamiseen tai henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään luovuuttaan yksin. Ideoiden muotoilun harjoitteleminen, toisiinsa liittyvien käsitteiden yhdistäminen ja objektien mukauttaminen ainutlaatuisiin tarkoituksiin ovat hyödyllisiä toimintoja, joita useiden eri alojen työntekijät voivat käyttää ongelmanratkaisu- ja kriittisen ajattelun taitojen parantamiseen.

Luovuuden harjoitusten edut

Luovuusharjoitukset tarjoavat monia etuja niitä käyttäville henkilöille, ryhmille tai yrityksille, mukaan lukien seuraavat:

Parempi joustava ajattelu: Luovuusharjoitukset parantavat henkistä joustavuuttasi. Saatat nähdä mahdollisia pieniä muutoksia tai muutoksia projektiin, joita et ole aiemmin huomannut.

Moniulotteisten ideoiden löytäminen: Jos sinä tai tiimisi olet työskennellyt samalla alalla pitkään, saatat käyttää samoja ideoita toistuvasti. Luovuusharjoitukset auttavat löytämään täysin uusia ratkaisuja toistuviin ongelmiin.

Työhaasteiden ottaminen vastaan: Riittävällä harjoittelulla työhaasteet muuttuvat mielenkiinnolla odotettavaksi tilaisuudeksi näyttää ja parantaa henkistä luovuuttasi eikä edistymistäsi viivästävänä kokeena.

Uusien käsitteiden näkeminen: Jotkut luovuusharjoitukset auttavat kehittämään luovaa näkemystäsi, jolloin voit nähdä esineitä, ideoita ja ongelmia uudella tavalla. Tämä on erittäin hyödyllistä, kun etsit uutta ratkaisua yrityshaasteeseen.

Parempi ryhmätyö: Luovuusharjoitukset auttavat yksilöitä ja ryhmiä parantamaan ryhmätyötaitoja, kuten viestintää, ongelmanratkaisua ja yhtenäisyyttä.

Epätäydellinen figuuritesti

Epätäydellinen kuvakoe on piirustusharjoitus. Käytät pientä, yksinkertaista sepustusta, kuten puoliympyrää tai silmukkaa, luodaksesi täyden piirustuksen. Tehdäkseen tämän ryhmässä useat ihmiset käyttävät samaa raapusta työskentelyyn ja vertaavat sitten piirustuksia. Nähdä kuinka muut tulkitsevat samaa pientä mallia, voit laajentaa luovaa ajatteluasi ja antaa sinulle uusia ideoita.

30 ympyrää

30 circles on luovuusharjoitus, jossa tavoitteena on määrä yli laadun. Sinulle annetaan paperiarkki, jossa on 30 identtistä ympyrää. Sinulla on lyhyt aika, yleensä enintään 10 minuuttia, piirtää jotain mahdollisimman moneen 30 ympyrästä. Kun se tehdään ryhmänä, ryhmän jäsenet vertailevat valmiita ympyröitä nähdäkseen, onko niissä mitään yhdistäviä periaatteita tai malleja.

Paperiliitin testi

Paperiliitintesti on ajatteluharjoitus, joka tehdään yleensä useiden ihmisten kanssa samanaikaisesti. Tässä tehtävässä ryhmät saavat laatikon paperiliittimiä ja löytävät niille mahdollisimman monta käyttötarkoitusta, paitsi papereiden pitämisen. Sitten ryhmät jakavat ideansa muiden työtovereidensa kanssa. Tämä innovaatio voi lisätä alkuperäisten ideoiden määrää työprojekteissa.