Se voi tuntua itsestään selvältä, mutta työntekijöiden on tunnettava tarve muuttaa ympäristöä. Kun johto osoittaa arvostavansa yrityksen kulttuuria, työntekijät omaksuvat tämän arvon ja osallistuvat luovan työpaikan kehittämiseen.

Ole rehellinen ja avoin työntekijöillesi.

Tämä käytäntö käynnistää luovuuden ja tuottavuuden työpaikallasi. Olemalla avoin ja rehellinen työntekijöillesi, ansaitset heidän luottamuksensa. Kun olet avoin työntekijöillesi, he tietävät tarkalleen, mitä tapahtuu, joten se laukaisee luovan ajattelutavan.

Käsittele vaikeita aiheita ja anna rakentavaa palautetta.

Jokaisella työpaikalla on tärkeää tarjota avoin ilmapiiri ja saada ihmiset tuntemaan olonsa kotoisaksi. Täysin toimivan ja luovan työpaikan saamiseksi sinun on kyettävä käsittelemään vaikeita aiheita ja antamaan rakentavaa palautetta.

Rakentava palaute tulee hyväksyä kaikkien, joten sitä ei pidä pitää loukkaavana. Nämä kaksi tekijää luovat työntekijöissäsi kasvun ajattelutavan, joten he näkevät muutoksen tarpeen.

”Esimiehet haluavat jokaisen työntekijän olevan mukana ja haluavat työntekijöiden auttavan tekemään valintoja yrityksen ja sen suunnan puolesta. He keskittyvät työntekijöihin ja tiimikulttuuriin, ennen kuin keskittyvät numeroihin.

Keskity työntekijöihin ennen kaikkea.

Tämä painopiste on yrityksesi ydin. Kun työntekijöistäsi pidetään hyvää huolta, he voivat keskittyä olemaan yrityksesi kasvot. Asettamalla työntekijöiden tarpeet etusijalle luot työpaikalle luotetun ilmapiirin, joka johtaa luoviin mieliin.

Työskennellä yhdessä.

Kun ihmiset työskentelevät yhdessä, luovat mielet alkavat syttyä. Heillä on luovempia ideoita, ja he voivat rakentaa toistensa ideoita. Luomalla yhteistyötiloja toimistoon käynnistät työntekijöiden välisen yhteistyön. Kun muissa toimistoissa on ihmisiä, harkitse verkkovideoneuvottelujen käyttöönottoa yhteistyön edistämiseksi.

Älä pelkää epäonnistumista.

Luovan työpaikan saamiseksi ei voi ylläpitää epäonnistumisen pelkoa. Kun epäonnistut, sinun on löydettävä uusia ja erilaisia ​​näkökulmia, ennen kuin voit jatkaa. Ja nämä uudet näkökulmat herättävät luovuutta.

Osoita kiinnostusta työntekijöitäsi kohtaan.

Esimiehinä haluat työntekijöiden tuntevan olonsa arvostetuiksi ja kotoisaksi. Kun työntekijät tuntevat olevansa arvostettuja, he työskentelevät tuottavammin. Ja kun osoitat kiinnostusta työntekijöitäsi kohtaan, he tuntevat olevansa henkilökohtaisesti yhteydessä yritykseen. Avoimuus herättää luovuutta työpaikalla.

Luo aikaa pelata.

Tässä on menetelmä luovan mielen laukaisemiseksi: Pidä ajatuksesi poissa projektista jonkin aikaa. Kun olet keskittynyt projektiin liian kauan, menetät luova mielesi.

Varaa sen sijaan aikaa leikkiä, tehdä jotain luovaa ja käynnistää luova ajattelutapa. Pitämällä tauon projektistasi ja tekemällä yhden luovan teon, olet luovempi pitkällä aikavälillä.

Anna työntekijöiden tutustua toisiinsa.

Yrityksessä on tärkeää, että työntekijät tuntevat toisensa. Kun he tuntevat toisensa, he huomaavat työtovereidensa arvon, mikä rohkaisee yhteistyöhön. Sitten kun heidän täytyy luoda jotain, he tietävät keneltä kysyä.