Työympäristön tulee olla paitsi toimiva huoneratkaisuiltaan ja huoneilmaltaan, myös toimiva ja käytännöllinen sisustusmateriaaliensa ja huonekalujensa puolesta, jotta työntekijöiden arki voidaan tehdä mahdollisimman helpoksi.

Sisustuksen värivalinnatcomputer-1185637_960_720

Jotta sisustuksesta saadaan harmoninen kokonaisuus toimivuuden lisäksi, on toimistossa käytettävä rauhallisia väriyhdistelmiä ja pääsääntöisesti vaaleita, valoja heijastavia värejä. Usein vanhempia toimistotiloja remontoitaessa tilasta saadaan kuin uusi muutamilla yksinkertaisilla värivalinnoilla ja vanha tunkkaisen oloinen tila voi muuttua käden käänteessä raikkaaksi ja miellyttäväksi työympäristöksi.

Vaikka jokainen toimisto voi olla omanlaisensa, liian räikeitä väriyhdistelmiä tai keskittymistä häiritseviä sisustuksessa käytettäviä yksityiskohtia tulisi välttää. Mahdollisimman hyvän keskittymisympäristön saadakseen, työntekijä tarvitsee ympärilleen mieltä rauhoittavan tilan, joissa omiaan ovat neutraalit värit, kuten valkoinen, harmaa, beige ja muut vaaleat sävyt. Kirkkaampia värejä tulee toimistossa käyttää maltillisemmin, jotta harmoninen tunnelma ei häiriinny.

Huonekaluja lisäämään mukavuutta

Toimistoon voi olla hyvä sijoittaa pakollisten työtilojen yhteyteen mahdollinen odotusosasto asiakkaille tai hetken lepoon tarkoitettavaksi työntekijöille. Tämä toimiston osa voi olla hieman normaali toimiston sisustusta kodikkaampi ja se tulisi sisustaa houkuttelevalla tavalla niin, että tilassa on helppo rauhoittua. Istuinten, jotka voivat olla nojatuoleja tai sohvia, tulee olla erityisen miellyttäviä istua, jotta saadaan vastapainoa toimistotuoleihin. Pienillä sisustuselementeillä, kuten mahdollisesti tyynyillä ja tauluilla, voidaan saada kodikkaan näköinen ja toimiva taukohuone.

Sopivan valaistuksen merkitys työssä

Toimistossa työskentelevän näkö saattaa olla kovalla koetuksella jatkuvan näyttöpäätteellä työskentelyn vuoksi, jolloin on tärkeää, että toimiston sisustuksessa käytettävä valaistus on toimistoon sopivia. Häiritseviä valoja ovat ehdottomasti osittain epäkunnossa olevat halogeenivalot, joissa valo saattaa värähdellä näyttävästi tai hienovaraisesti. Silloin työntekijän silmät väsyvät paljon nopeammin ja helpommin, jolloin herkemmille saattaa myös ilmaantua päänsärkyä.

Erikseen kohdistettavat valot esimerkiksi jokaisella työpöydällä tulisi asetella aina niin, etteivät ne häikäise suoraan silmiä tai häiritse työn tekemistä, vaan ennemmin valaisevat työpöydän sitä osaa, missä mahdollisia asiakirjoja säilytetään. Vaihtoehtoina voidaan käyttää erikseen valaisimia, joissa on erikseen kupu suoran valon häikäisemisen estämiseksi.

Pöytien asettelu toimistoon ei myöskään ole yhdentekevää, sillä avoimesta ikkunasta ei saisi päästä suoraa auringonvaloa suoraan työntekijän silmiin missään vaiheessa työpäivää, vaikka suuret ikkunat ja auringonvalo ovat tervetullut lisä toimiston päivittäiseen arkeen.