Toimistossa työskentelevät normaalisti tuovat töihin mukanaan omat eväät tai käyvät ruokatauoilla lähiravintoloissa, joiden avulla työn arki sujuu mutkatta ilman suurempaa näläntunnetta. Yhdentekevää ei kuitenkaan ole sillä, mitä työntekijät syövät, joten työssä käyvien hyvinvoinnin lisäämiseksi työnantajan olisi hyvä kannustaa terveellisiin vaihtoehtoihin ruokaillessa.

Millainen on hyvä sopimusravintola?1024px-PSTech_Belgrade_workplace

Monilla yrityksillä saattaa olla sopimus jonkin tietyn ravintolan kanssa, jolloin työntekijät voivat saada edullisemmin ruokaa sopimusravintolasta, tai työntekijä voi maksaa kuukauden aikana syömänsä ateriat kerralla kuukauden päätteeksi tai summa voidaan vähentää suoraan työntekijän tililtä. Monesti ravintoloitsijat tekevät sopimuksen, jossa kaikki hyötyvät siten, että ruoka on hieman edullisempaa työntekijälle ja maksuista ei tarvitse päivittäin huolehtia samalla kun ravintoloitsija saa vakituisia pysyviä asiakkaita.

Työnantajan kannattaa valita sopimusravintola huolellisesti, jotta omat työntekijät söisivät mahdollisimman terveellisesti. Sen lisäksi, että ravintolan, joka tulee olla työpaikan yhteydessä tai lähellä, sen tulisi tarjota monipuolista terveellistä ruokaa, joka ei olisi liian kallista, mutta jonka ravintoaineiden laatu on ravitseva ja laadukas.

Voisiko terveellisiin välipaloihin sijoittaa?

Vaikka on ymmärrettävää, että yritys ei voi aina vastata työntekijöiden ruokaan kohdistuvista kuluista, työnantajan voisi olla hyvä harkita pienten terveellisten piristeiden, eli hedelmien, hankkimista työpaikalle ainakin silloin tällöin. Ilmaiset terveelliset hedelmät työpaikalla voivat auttaa työntekijöitä terveellisiä elämäntapoja kohti ja voivat vaikuttaa merkittävästi tyytyväisempään työympäristöön. Suosia voi vaikka edullisuuden vuoksi niitä hedelmiä, jotka kausittain ovat suhteessa edullisempia, jotta kustannuksista ei tule suuria summia.

Voisiko automaatin herkut korvata terveellisempiin?

Useilla työpaikoilla voi olla valmiita automaatteja, jossa myydään suklaapatukoita, limsoja, keksejä ja muita välipaloja. Iltapäivän edetessä moni työntekijä saattaa kärsiä energian vajeesta tai väsymyksestä, jolloin automaatin herkut saattavat tuntua vastustamattomilta. Mikäli valikoimaan on mahdollista vaikuttaa, kannattaa laittaa pyytää, että automaatin täyttävä henkilö laittaa esille mahdollisimman terveellisiä vaihtoehtoja tai korvata automaatti kokonaan esimerkiksi hedelmillä ja vaikkapa hedelmämehuilla, jossa on sopivasti vitamiineja ja energiaa, mutta ei tarpeettomasti epäterveellistä lisättyä sokeria. Kyse ei ole työntekijöiden kiusaamisesta, sillä terveelliset vaihtoehdot pidemmällä aikavälillä saattavat merkityksellisesti lisätä työntekijöiden elinvoimaa ja jaksamista työssä.