MITEN ELÄÄ PIDEMPI, TERVEELLISEMPI ELÄMÄ

Ole aktiivinen
Aktiivisen elämän eläminen on yksi parhaista tavoista pysyä terveenä ja ikääntyä hyvin. Yksinkertaisesti sanottuna päivittäinen liikunta lisää elämäsi pituutta ja laatua.

Syö paremmin
Terveellinen ruokavalio on yksi parhaista aseistasi sydän- ja verisuonitautien torjumiseksi. Kun sinulla on hyvät ruokailutottumukset, parannat mahdollisuuksiasi tuntea olosi hyväksi ja pysyä terveenä.

Hallitse painoa
Kun laihdutat ja pidät sen pois, vähennät sydämen, keuhkojen, verisuonten ja luiden taakkaa. Terveellä painolla pysyminen voi auttaa sinua alentamaan verenpainettasi ja tuntemaan olosi myös paremmaksi.

Hallitse kolesterolia
Epäterveelliset kolesterolitasot voivat edistää plakin kertyminen valtimoihin, mikä voi johtaa sydänsairauksiin tai aivohalvaukseen. Kun hallitset kolesterolia, autat pitämään kehosi ja aivosi terveinä. Lääkärisi voi määrätä statiinilääkkeitä riskin vähentämiseksi. Kuten aina, ota lääkkeesi ohjeiden mukaan.

Pidä verensokeri terveellä alueella
Suurin osa syömästämme ruoasta on muuttunut glukoosiksi (tai verensokeriksi), jota kehomme käyttää energiaan. Ajan myötä korkea verensokeri voi vahingoittaa sydäntä, munuaisia, silmiä ja hermoja ja lisätä tyypin 2 diabeteksen riskiä. Diabetes ja esidiabetes voivat jäädä huomaamatta vuosiksi ja lisätä sydänsairauksien ja aivohalvauksen riskiä.

Ota terveytesi hallintaan
Pienet valinnat, joita teet joka päivä, yhdistettynä tärkeisiin päätöksiin, joita teet terveydenhuoltotiimisi kanssa, voivat auttaa sinua pysymään terveenä hyvän ajan. Lue lisää uusista ennaltaehkäisysuosituksista.